Spring naar content

Asbest verwijderen

Asbest werd vroeger veel gebruikt als bouwmateriaal. Sinds 1994 is het verboden asbest te gebruiken. Als asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom moet u zich houden aan strenge regels als u asbest wilt verwijderen.

Als er asbest op uw dak ligt, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen daarvan. Meer informatie hierover leest u op de website van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR).

Meer informatie

De contactgegevens van Omgevingsdienst Rivierenland zijn:

Bezoekadres
Burg. van Lidth de Jeudelaan 3
4001 VK Tiel

Postadres
Postbus 6267
4000 HG Tiel

T 0344 – 579 314
E info@odrivierenland.nl

Wilt u een afspraak maken?

Wij heten u graag van harte welkom! Als u langs wilt komen, wilt u dan zo vriendelijk zijn om eerst een afspraak te maken? Dan kunnen wij u het beste van dienst zijn:

  • Op een tijdstip dat u het beste uitkomt
  • Geen wachttijden
  • Direct een deskundig iemand die is voorbereid op uw komst

Als u asbest gaat verwijderen moet u een sloopmelding doen. U doet de melding online via het Omgevingsloket online. Gebruik hiervoor uw DigiD. Bedrijven doen de melding met eHerkenning.

Doe de melding minimaal 4 weken voordat u de asbest gaat verwijderen. In de volgende gevallen doet u dit uiterlijk 5 werkdagen van tevoren:

  • U verwijdert als particulier geschroefde platen waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn (geen dakleien). Het moet gaan om asbest uit woningen of bijgebouwen op uw erf, die niet bedoeld zijn of gebruikt worden voor uw beroep of bedrijf. U mag maximaal 35 m2 verwijderen per perceel.
  • U verwijdert als particulier vloertegels of niet-gelijmde vloerbedekking met asbest. Het moet gaan om asbest uit woningen of bijgebouwen op uw erf, die niet bedoeld zijn of gebruikt worden voor uw beroep of bedrijf. U mag maximaal 35 m2 verwijderen per perceel.