Spring naar content

Glasvezel

Selecta infratechniek gaat voor KPN/Digitale Stad glasvezel aanbrengen in het buitengebied en zeven kleine kernen van de gemeente Buren. Dit voeren ze uit in zeven fases. Naar verwachting vinden de werkzaamheden half mei tot eind 2019 plaats. Daarna zijn de huisaansluitingen aan de beurt.

Hoe vindt de aanleg van glasvezel plaats?

Misschien heeft u de werknemers van Selecta Infratechniek al aan het werk gezien in onze gemeente. In opdracht van Digitale stad/KPN leggen zij glasvezelkabels met als doel: een glasvezelnetwerk voor de kleine kernen en het buitengebied in onze gemeente. Omdat de glasvezelkabels in het openbaar gebied worden gelegd, houdt de gemeente als grondeigenaar toezicht op de werkzaamheden. Ook zijn er in de gemeente diverse POP-stations geplaatst. Een POP-station (Point of Presence) is vergelijkbaar met een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation waaruit de glasvezelkavels via tracés de woningen ingaan.

Meer informatie

Onderstaande brief is verstuurd aan de bewoners van Lingemeer. Ook vindt u hieronder een overzichtstekening van het glasvezeltracé.

Bewonersbrief aanleg glasvezelnetwerk Lingemeer

Overzichtstekening Lingemeer glasvezeltracé

Heeft u interesse in het huren van grond nabij uw woning? Vul dan het interesseformulier in.

Links

Gerelateerde onderwerpen