Spring naar content

Hondenbeleid

Hondenpoep is vies, daar kunnen we kort over zijn. Het stinkt en het is smerig. Het is dan ook volksergernis nummer één. Ook in de gemeente Buren. Onderzoek laat zien dat maar liefst 83% wel eens overlast ondervindt van hondenpoep. Daar zitten ook heel wat hondenbezitters bij

Maar hondenpoep is niet alleen vies. Wist u bijvoorbeeld dat de spoelwormen die in hondenpoep voorkomen, besmettelijk zijn voor mensen? Vooral kinderen zijn kwetsbaar. Wanneer die in aanraking komen met hondenpoep kunnen ze besmet raken. .

Meer informatie

Buren ziet zichzelf graag als een hondvriendelijke gemeente. In ons hondenbeleid hebben we daar rekening mee gehouden. De spelregels zijn dan ook heel eenvoudig:

  • Binnen de bebouwde kom bent u verplicht de poep van uw hond(en) op te ruimen. Doet u dat niet? Dan riskeert u een boete van 150 euro. Ook moet uw hond binnen de bebouwde kom altijd aan de lijn. Loopt uw hond los, dan kan dat u 100 euro kosten.
  • De hondenbezitter moet binnen de bebouwde kom opruimmogelijkheden (bijvoorbeeld afvalzakje, schepje) bij zich hebben.
  • Buiten de bebouwde kom hoeft u de hondenpoep niet op te ruimen en hoeft de hond niet aangelijnd.

De gemeente heeft verspreid over alle kernen afvalbakken geplaatst. Die kunnen behalve voor hondenpoep ook gebruikt worden voor zwerfafval. Dat is wel zo makkelijk.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we de uitlaatvoorzieningen in onze gemeente letterlijk in kaart gebracht.