Spring naar content

IOAZ of Bbz bijstand voor zelfstandigen

Bent u op zoek naar informatie over bijstand voor zelfstandigen in verband met het coronavirus? Kijk dan eerst bij Hulp voor ondernemers.

Voor zelfstandig ondernemers die het financieel niet redden heeft de gemeente Buren de volgende regelingen: IOAZ en Bbz. Via het team Werk en Inkomen kunt u navragen of u hiervoor in aanmerking komt.

Meer informatie

U kunt voor een IOAZ-uitkering in aanmerking komen als u zelfstandige bent tussen de 55 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd en u uw werkzaamheden als zelfstandige nog niet heeft beëindigd.

U kunt via het Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO) zien of u in aanmerking komt voor bijstand. Komt u in aanmerking? Dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag. Uw melding komt dan automatisch bij ons binnen. Daarna neemt een medewerker van Werk en Inkomen contact met u op.

Bent u een zelfstandig ondernemer en heeft u financiële bijstand nodig? Dan kunt u in bepaalde gevallen een beroep doen op een bijstandsuitkering.

De volgende groepen zelfstandigen kunnen in aanmerking komen:

  • startende ondernemers;
  • gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen of zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen;
  • oudere zelfstandigen (geboren voor 1 januari 1960) met een niet-levensvatbaar bedrijf.

U kunt via het Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO) zien of u in aanmerking komt voor bijstand voor bijstand voor zelfstandigen. Komt u in aanmerking? Dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag. Uw melding komt dan automatisch bij ons binnen. Daarna neemt een medewerker van Werk en Inkomen contact met u op.

Als u een lening nodig heeft voor uw bedrijf, adviseren wij u dit eerst aan te vragen bij uw eigen bank of Qredits.

 

De gemeente Buren kent regelingen voor startende ondernemers. Zij kunnen een lening als startkapitaal krijgen. U moet de lening met rente terug betalen.

Neem contact op met uw casemanager van het team Werk en Inkomen als u een bijstandsuitkering ontvangt en een onderneming wilt starten of meld u voor een aanvraag via het Sociaal Ondernemersloket (SOLO).