Spring naar content

Sport en evenementen

Evenementen en corona

Corona brengt veel onzekerheid met zich mee. Ook voor evenementen. Op dit moment zijn evenementen verboden. Als ze wel kunnen doorgaan, is het de vraag in welke vorm. We adviseren u om nog geen aanvragen in te dienen voor de zomer of het najaar. Het is op dit moment niet duidelijk wat er dan mogelijk is. Ook voorkomt u daarmee onnodige kosten voor leges.

Zodra evenementen weer kunnen plaatsvinden, kijken de gemeente en hulpdiensten naar de situatie en welke voorwaarden en uitgangspunten dan nodig zijn. Het is zeer waarschijnlijk dat evenementen die jaarlijks op een vast moment plaatsvinden voorrang krijgen op nieuwe evenementen.

Heeft u vragen of wilt u overleggen? Neem contact op via telefoonnummer 14-0344 .

Sport

Om groepsvorming, sociale contacten en het aantal reisbewegingen te verminderen, zijn er maatregelen voor sporten.

Buitensport in teams

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen in teamverband buiten sporten. Zij mogen onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
  • Dit geldt ook voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar, echter alleen bij sportaccommodaties.
  • De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Publiek is niet toegestaan.

De overige regels zijn:

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten met maximaal twee personen sporten, op 1,5 meter afstand.
  • In een binnenruimte sporten mag niet.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.

Meer informatie over sporten in deze tijd vindt u hier.

Tegemoetkoming amateursport

Om de impact van de corona-maatregelen op de amateursport te verzachten, heeft het kabinet eerder een financiële regeling beschikbaar gesteld: de Tegemoetkoming amateursport COVID-19 (TASO).

Er is inmiddels een vervolg op deze regeling. Deze gaat over het vierde kwartaal van 2020. U kunt deze tegemoetkoming aanvragen van 19 februari tot en met 5 april 2021. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn niet hetzelfde als de eerste ronde. Meer informatie hierover leest u op: https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-amateursport-covid-19​.

Daarnaast wordt er gewerkt aan aanvullende regelingen voor de sportsector voor de eerste twee kwartalen van 2021. Daarvoor is landelijk € 75 miljoen vrijgemaakt.

Contactpersoon sport

Heeft u vragen? Ziet u problemen of mogelijkheden? Dan kunt u mailen naar Christian de Jongh, beleidsadviseur Publieke Gezondheid, Sport en Accommodaties. Zijn mailadres is: cjongh@buren.nl.