Spring naar content

Activiteiten, evenementen en sport

Activiteiten: wat kan wél?

We zijn met z’n allen steeds meer op zoek naar ‘wat kan er wél’ in deze coronatijd. We krijgen regelmatig de vraag of bijvoorbeeld een puzzeltocht of een sportieve activiteit past binnen de huidige maatregelen. Graag denken we hier als gemeente in mee. Het is lastig om hiervoor een algemeen antwoord te formuleren, omdat het altijd afhangt van allerlei omstandigheden, zoals locatie, groepsgrootte, doelgroep en tijdsduur. Daarom roepen wij u op om altijd even contact met ons op te nemen. Dan leggen we u uit wat de mogelijkheden zijn, en of uw activiteit (wellicht met een aantal aanpassingen) past binnen de coronamaatregelen.

Evenementen

Op dit moment zijn evenementen nog verboden. Het landelijke stappenplan biedt perspectief, maar de mogelijkheden blijven de komende periode nog beperkt en onzeker. We adviseren organisatoren van evenementen daarom om zo snel mogelijk een vergunningaanvraag in te dienen, als zij iets willen organiseren in de zomer. Doe dat minimaal 10 weken voorafgaand aan het evenement.

De gemeente en hulpdiensten beoordelen de plannen, waarbij onder andere wordt gekeken naar de politiecapaciteit en de belasting van de zorg. Bij de beoordeling gaan we er vanuit dat tot 1 september de basismaatregelen aangehouden moeten worden, zoals de 1,5 meternorm.

Heeft u vragen of wilt u overleggen? Neem contact op via telefoonnummer 14-0344 .

Sport

Lees op de website van de Rijksoverheid wat er weer  mogelijk is op het gebied van sport.

Heeft u vragen? Ziet u problemen of mogelijkheden? Dan kunt u mailen naar Christian de Jongh, beleidsadviseur Publieke Gezondheid, Sport en Accommodaties. Zijn mailadres is: cjongh@buren.nl.