Spring naar content

Maatregelen coronavirus

Bekijk hier alle corona maatregelen. Algemene informatie en specifieke informatie over coronatoegangsbewijzen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 

 

Meer informatie

Vanwege het coronavirus is de dienstverlening op ons gemeentehuis aangepast.

Bereikbaarheid

  • Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
  • De receptie en balie van het gemeentehuis zijn dezelfde tijden geopend. Houdt u er wel rekening mee dat wij op afspraak werken?

Wat vragen wij van u?

  • Wij vragen u alleen het gemeentehuis te bezoeken voor het aanvragen en afhalen van rijbewijzen, reisdocumenten en aangifte van overlijden.
  • Alleen als deze documenten per direct verlopen zijn of vermist. Als het later kan, graag later.
  • Aangifte van geboorte en verhuizing, aanvraag uittreksels en melding voorgenomen huwelijk kunt u online doen. Lukt dit niet? Bel ons, dan helpen wij u.
  • Twijfelt u of iets noodzakelijk is en direct moet gebeuren? Bel ons dan eerst.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen in publieke openbare ruimtes, zoals het gemeentehuis.
  • Wij vragen u om bij onze balie te pinnen. Wij nemen liever geen contant geld aan.
  • Komt u naar het gemeentehuis? Kom dan alleen. Kinderen mogen door één ouder begeleid worden.
  • Kom niet te vroeg naar het gemeentehuis. Zo beperken we het aantal wachtenden in onze hal.

Voor bezoekers van het gemeentehuis: voor uw gezondheid en die van onze medewerkers, volgen wij als huisregel de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Instellingen en organisaties kunnen met vragen over coronatesten, isolaten/quarantaine terecht bij de GGD.

Met vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen kunt u terecht bij het nooddistributiecentrum van de GHOR, via C-PBM-GM-GZ@vrgz.nl.

Het kabinet is per 1 oktober 2021 gestopt met de meeste financiële corona-steunmaatregelen, waaronder de TONK. U kunt vanaf 1 oktober 2021 geen TONK meer aanvragen.

Heeft u moeite uw woonkosten vanaf 1 oktober 2021 te betalen? Neem dan contact op met de afdeling Werk en inkomen via telefoonnummer 14 0344 of mail naar werkeninkomen@buren.nl. Samen met u kijken we of een oplossing mogelijk is.

Dreigt u uw baan of inkomen kwijt te raken als gevolg van corona? Heeft u als werkgever in deze tijd teveel of juist te weinig personeel? Wij helpen u verder! Mensen die door de coronacrisis hun werk zijn verloren of dreigen te verliezen en werkgevers die vanwege corona vragen hebben over de inzet van personeel, kunnen terecht bij www.rivierenlandwerkt.nu.

Samen werken aan nieuw werk
VNO-NCW Rivierenland, FNV/CNV, Werkzaak Rivierenland, UWV, beroepsonderwijs en gemeenten in de regio Rivierenland werken intensief samen in een multi-disciplinair mobiliteitsteam. Het team begeleidt mensen zoveel mogelijk naar nieuw werk als ze door corona dreigen hun baan te verliezen. Ook mensen die na 12 maart 2020 werkloos zijn geworden of zonder werk zijn komen te zitten, kunnen door www.rivierenlandwerkt.nu worden begeleid naar nieuw werk. Alle ondersteuning is erop gericht zo snel mogelijk ander werk te vinden. Waar nodig wordt om- en bijscholing ingezet.

Ook voor werkgevers
Voor werkgevers in Rivierenland is er dienstverlening om te voorkomen dat zij als gevolg van corona afscheid moeten nemen van hun personeel. Of we helpen ze als ze juist meer personeel nodig hebben.