Spring naar content

Maatregelen coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende maatregelen. Dit zijn landelijke maatregelen, maatregelen van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en maatregelen van de gemeente Buren.

Belangrijkste maatregelen

Houd buiten en binnen 1,5 meter afstand tot mensen die niet tot uw huishouden behoren. Vermijd drukte. Werk zoveel mogelijk thuis. Was vaak uw handen. En blijf bij verkoudheidsklachten thuis. Bij koorts moeten alle huisgenoten thuisblijven.

Zie ook de Rijksoverheid, een overzicht van alle coronamaatregelen in Nederland en de nieuwe noodverordening van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

 

 

 

 

Meer informatie

Persconferentie:

Lees het laatste nieuws of lees het overzicht van alle huidige maatregelen tegen het coronavirus op de website van de Rijksoverheid.

  • Aangepaste openingstijden: wij zijn maandag t/m donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur. U kunt dan in het gemeentehuis terecht, onder meer om uw rijbewijs, paspoort en id-bewijs op te halen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30-17.00 uur en op vrijdag van 8.30-12.00 uur;
  • Wij adviseren u zoveel mogelijk via onze website te regelen, bijvoorbeeld aangifte van geboorte of uittreksels;
  • Zoals gewoonlijk werken wij alleenĀ op afspraak;
  • De medewerkers van de gemeente werken zoveel mogelijk thuis. Wel zijn ze telefonisch bereikbaar. Onze telefonisten kunnen u doorverbinden;
  • Medewerkers van de gemeente, bijvoorbeeld van het gebiedsteam, leggen geen huisbezoeken af.

 

Instellingen en organisaties kunnen met vragen over coronatesten, isolaten/quarantaine terecht bij de GGD.

Met vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen kunt u terecht bij het nooddistributiecentrum van de GHOR, via C-PBM-GM-GZ@vrgz.nl.