Spring naar content

Samen op weg naar een lokaal sportakkoord in Buren!

Maandag 15 juli 2019 vond in dorpshuis De Oude School in Zoelen de startbijeenkomst plaats voor een lokaal sportakkoord.

Het doel van dit sportakkoord is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken en er daarbij voor te zorgen dat iedereen in een veilige, gezonde omgeving met plezier kan sporten en bewegen. Sportformateur Tjienta van Pelt van de Gelderse Sportfederatie gaat lokale partijen, zoals sportclubs en buurtsportcoaches, maar ook onderwijs en partijen in zorg en welzijn, hierbij begeleiden.

“Samen met alle betrokkenen concrete afspraken maken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen in deze gemeente, nu en in de toekomst, met plezier kan sporten en bewegen. Dat verstaan we onder een lokaal sportakkoord”, aldus sportformateur Tjienta van Pelt.

Meedoen?

Bent u sportaanbieder of actief in zorg & welzijn, bedrijfsleven, onderwijs of als inwoner? En heeft u hier vragen over? Of wilt u meedoen? Neemt u dan contact op met Christian de Jongh, beleidsmedewerker Sport gemeente Buren. Hij is per mail bereikbaar via cjongh@buren.nl en telefonisch via het algemene nummer 14 0344.