Spring naar content

Hulp bij schulden

Lukt het niet om rond te komen? Krijgt u te maken met incassobureaus en deurwaarders? Neem dan contact op met schuldhulpverlening. Aanmelden is mogelijk per telefoon: 14 0344 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of per mail: schuldhulpverlening@buren.nl. Zodra u zich heeft aangemeld, wordt er binnen vier weken een gesprek met u gevoerd. Zit u in een crisissituatie (huisuitzetting, afsluiting gas/licht/water), dan gebeurt dit binnen drie werkdagen.

Meer informatie

U kunt in aanmerking komen voor schuldhulpverlening als u voldoet aan alle voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U staat ingeschreven in de gemeente Buren.
  • U heeft een inkomen (dit kan ook een uitkering zijn).
  • U heeft een geldig legitimatiebewijs.
  • U heeft schulden waar u zelf niet meer uitkomt.

Wij als gemeente brengen uw situatie in kaart en treffen een regeling met uw schuldeisers. Wij verstrekken geen leningen-saneringskredieten.

Bel naar onze medewerkers schuldhulpverlening. Zij zijn op maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 14 0344. We plannen dan direct een afspraak. U kunt ons ook mailen: schuldhulpverlening@buren.nl en binnen drie werkdagen neemt één van onze medewerkers contact met u op.

Wacht niet. Hoe eerder u komt, hoe beter wij u kunnen helpen!

Het is voor veel mensen lastig om te overzien wat hun inkomsten en uitgaven zijn. Allereerst is het belangrijk om uw administratie te ordenen. Als u alle papieren overzichtelijk in een map of ander systeem opbergt krijgt u de gegevens van uw inkomsten, uitgaven en schulden makkelijker op een rij. Met deze gegevens maakt u een budgetoverzicht. Instanties die bij deze stap hulp bieden zijn Welzijn Rivierstroom en Humanitas Thuisadministratie.

Gerelateerde onderwerpen