Spring naar content

Vrijwilligers

Veel mensen doen (zo nu en dan) vrijwilligerswerk met veel plezier. Misschien denkt u er ook over om vrijwilligerswerk te doen? Of misschien kunt u juist hulp van een vrijwilliger gebruiken.

Hieronder leest u de mogelijkheden.

Meer informatie

Welzijn Buren biedt in opdracht van gemeente Buren ondersteuning aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, zoals trainingen en advies. Kijk wat het vrijwilligerssteunpunt voor u kan doen op de website van Welzijn Rivierstroom.

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Een enorm grote groep mensen, die op allerlei gebieden belangeloos werk verricht voor de samenleving. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen, voorleesmoeders op een basisschool, collectanten voor goede doelen en vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingshuis. Waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Ook tijdens vrijwilligerswerk. De VNG Vrijwilligersverzekering biedt uitkomst. Gemeente Buren heeft voor haar vrijwilligers de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten.

Voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u terecht op de website van Centraal Beheer. Via een button op deze pagina kunt u ook een schadeformulier downloaden.