Spring naar content

Weinig geld

Geldzorgen zijn vervelend. Op deze pagina leest u wat u kunt doen om ze te voorkomen. En ook waar u hulp vindt wanneer dat nodig is.

Hoe kunt u meer inkomen krijgen? En hoe kunt u geld besparen? Soms kan de gemeente u helpen. Soms kunt u bij andere organisaties terecht. En misschien heeft u al iets aan een paar goede tips.

Komt u er niet uit? Vraag dan gerust om hulp. Bij een vriend of familielid. De gemeente of een andere organisatie. Want als er even iemand meedenkt, scheelt dat vaak al een hoop.

Meer informatie

Met een nieuwe baan kunt u uw inkomen vergroten. Lees meer over werk zoeken.

Het is goed om te weten hoeveel geld er binnenkomt. En hoeveel u uitgeeft. Zo houdt u grip op uw geld. Wilt u weten hoe u rond kunt komen met uw inkomen? Dan kunt u een training volgen. Bent u het overzicht over uw administratie kwijt? Misschien kan een vrijwilliger of hulpverlener even meekijken.

Deze organisaties kunnen u helpen bij het regelen van geldzaken:

 

Heeft u een laag inkomen? Misschien komt u dan in aanmerking voor een van de regelingen hieronder.

  • De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zij kunnen extra geld krijgen. Bijvoorbeeld voor sport en cultuur. Voor onverwachte grote uitgaven. Of wanneer zij chronisch ziek zijn of een (arbeids)handicap hebben.
  • U kunt mogelijk een toeslag van de Belastingdienst krijgen. Dat is een bijdrage voor bijvoorbeeld uw huur, zorgverzekering of kinderopvang.
  • Gaat uw peuter naar de peuteropvang, maar komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Bijvoorbeeld omdat u eenverdiener bent? Dan kunt u van de gemeente een bijdrage in de kosten krijgen.
  • Soms kunt u (gedeeltelijke) kwijtschelding van belastingen aanvragen. Dat kan voor belastingen van de gemeente en van de rijksoverheid.
  • Heeft u kinderen tussen 4 en 17 jaar? En willen zij iets doen met sport of cultuur? Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds zijn actief in de gemeente Buren. Zij betalen de contributie en benodigde materialen (tot € 425 per kind per jaar). Joris Maier kan u meer vertellen. Bel hem op 06 – 48 07 25 63 of mail naar joris@healthclubjulien.nl. Kijk voor meer informatie ook op de website van de rijksoverheid over Kansen voor alle Kinderen.
  • Heeft u erg weinig geld voor eten of kleding? De Voedselbank Rivierenland deelt elke week pakketten met eten uit. Op hun website leest u welke instanties u naar hen kunnen doorverwijzen. Dat geldt ook voor KLESTEO. Daar kunt u elke zes maanden kleding en speelgoed uitzoeken.
  • Heeft u tijdelijk geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u zich melden voor de aanvraag van een bijstandsuitkering.

 

Geldproblemen komen vaak voor. Heeft u het een tijdje financieel moeilijk, dan bent u niet de enige. Maar u kunt er weer bovenop komen.

 

  • Meer grip op uw geld? Op de website van het NIBUD vindt u veel tips. Bijvoorbeeld over boodschappen, administratie en sparen. Maar ook over wonen, verzekeren, belasting, werk, ziekte, schulden en lenen.
  • Snel kijken of u recht heeft op een tegemoetkoming? En hoe hoog die is? Deze website van het NIBUD rekent het voor u uit: www.berekenuwrecht.nl. Laat uw geld niet liggen.