Spring naar content

Buurtjuttersproject

Stichtingen en verenigingen houden Buren schoon en dat is fijn! Zwerfafval zorgt namelijk voor ergernis, tast ook de bodem aan en is gevaarlijk voor dieren.

Sinds 2015 zijn stichtingen en verenigingen actief als Buurtjutters in onze gemeente. Hiermee dragen ze bij aan het creëren van een prettige leefomgeving. Want wie leeft er nou niet graag in een schoon gebied?

De gemeente stelt vuilniszakken en prikkers beschikbaar. De AVRI haalt het zwerfafval op. Per deelgebied is er een vergoeding van €250,- per keer. Op dit moment zijn alle beschikbare gebieden vol. Heeft u met uw vereniging of stichting ook interesse dan kunt u zich wel aanmelden en plaatsen wij u op de reservelijst. 

De Buurtjutters jutten 4 keer per jaar. Soms worden er wel 20 vuilniszakken opgehaald en dat uit één gebied. De gemeente Buren is verdeeld in 27 deelgebieden en er zijn 21 verenigingen actief.

Het kan ook gebeuren dat afval te groot is om mee te nemen. Dan ligt er bijvoorbeeld een bank of een aantal vuilniszakken. Dit kan direct gemeld worden op de site van de AVRI of via de AVRI-app, onder categorie APV Zwerfafval. AVRI komt het dan zo spoedig mogelijk ophalen. Wel graag met foto erbij zodat ze weten met welk vervoer ze het moeten komen ophalen!

In 2021 hebben de Buurtjutters in totaal 3.060 kilo zwerfafval opgehaald!