Spring naar content

Raadspraat D66

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 mei 2020, 10:19

In Raadspraat schrijven raads- en burgerleden van de gemeente Buren wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Evelien Schlösser van D66.

En toen gebeurde het…

Bijna gelijktijdig met het begin van de lente was daar het coronavirus. Alles en iedereen kwam knarsend en piepend tot stilstand: gezin, werk, samenleving, de hele wereld. En zo is het eigenlijk nog steeds. Ongeloof, angst en verdriet waren het gevolg. Vele mensen zijn gestorven en nog steeds overlijden er patiënten.

Digitaal vergaderen

Ook voor de gemeenteraad, het college en de ambtenaren zijn de gevolgen groot. Allemaal zoeken we naar een nieuwe invulling van de rol als volksvertegenwoordiger en bestuurder. Dankzij het digitale vergaderen hebben wij elkaar weer gevonden. Stiekem denk ik wel eens: wat als er toch geen internet was geweest? Hoe hadden we dan de thuissituatie ervaren? Ik moet er niet aan denken!

Veerkracht

Persoonlijk heb ik niet zoveel moeite met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. De prachtige Betuwe geeft troost en ook een diep gevoel van dankbaarheid voor de kracht en veerkracht van de natuur. Als ik nadenk over waar we met z´n allen iedere dag mee bezig zijn dan komt het belang van de ´gezondheid´ van onze wereld en van de natuur keihard binnen! Deze wereld is de enige die we hebben en laten we daarom doorpakken met de energietransitie, overstappen op duurzame energie en de stikstof en het CO2-gehalte verlagen!

Klimaatvisie

Als lid van de werkgroep Klimaatvisie ben ik nauw betrokken bij de maatregelen en plannen op dit gebied. Zo wordt binnenkort de Klimaatvisie aan de Raad voorgelegd, zeker een aanrader om eens door te lezen ( Gemeenteraad > agenda en vergaderstukken > Voorbespreking 6 mei, agendapunt 11). Onze samenleving is nog nooit zó geïsoleerd en toch zó verbonden geweest. Er wordt nu veerkracht, flexibiliteit, moed, medemenselijkheid en vooral doorzettingsvermogen van ons verwacht, maar dat biedt ook juist kansen om zaken anders aan te pakken en te verbeteren. Samen.

Evelien Schlösser, burgerlid D66, lid werkgroep Klimaatvisie en lid werkgroep Ruimtelijke Ontwikkeling