Spring naar content

Raadspraat Gemeentebelangen

1 november 2023, 16:18

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Derk Jan Bult, raadslid voor Gemeentebelangen.

Afgelopen week zijn de stukken rondom de begroting van 2024 gepubliceerd. Jaarlijks een belangrijk moment in de gemeentepolitiek, maar het geeft mij nog steeds een dubbel gevoel. Het lezen van financiële stukken is mij niet met de paplepel ingegoten. Als oud-analist ben ik eerder bezig met het leggen van verbanden en het vinden van de rode draad. Uiteindelijk draait de begroting om het geld dat we zullen besteden aan de onderwerpen die we als gemeente belangrijk vinden.

De financiële experts hebben echt hun best gedaan om de stukken zo leesbaar mogelijk te maken. Sinds een paar jaar is er ook een duidelijk plaatje van de begroting, namelijk de “Begroting in één oogopslag”. Op die manier kan u zien hoe de gemeente het geld voor 2024 besteedt.

Als raadslid duik ik wat dieper in de vele pagina’s. Ik wil weten welke keuzes er gemaakt zijn. Ik wil weten of we ergens een risico lopen. Maar bovenal: “Kan Gemeentebelangen Buren zich vinden in de accenten die gelegd worden?”

In contact komen met Derk Jan Bult?
dbult@gemeenteraadburen.nl