Raadspraat VVD

29 juni 2020

In Raadspraat schrijven raads- en burgerleden van de gemeente Buren wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: raadslid Jolijn Zwart-van Kessel van de VVD.

Meedoen in de politiek doet ertoe!

In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wie zich hiervoor kandidaat wil stellen kan zich het beste dit najaar nog melden om eerst mee te kunnen lopen. Zelf ben ik in de politiek gestapt omdat ik merkte dat ik de kennis die ik op deed toen ik in het westen studeerde in kon zetten in mijn eigen leefomgeving (Erichem en omstreken). Als boerendochter, moeder en inwoner van een kleine kern gaan onderwerpen als bibliotheken, openbare inschrijving voor gemeentelijke eigendommen & gronden, een sporthal, glasvezel voor álle inwoners, regionale samenwerking, ruimtelijke ordening en veilige schoolroutes mij erg aan het hart.

Verschil

Heb ik verschil gemaakt? Ja, toch wel. Vooral op het tien miljoen euro kostende glasvezeldossier, waar we door mijn invloed in de gemeenteraad nu in Buren een risico lopen van € 0,-. Dat is met 5G op komst, de coronacrisis en de tekorten in het sociaal domein een rustgevende gedachte voor onze gemeenteportemonnee. Ondanks zo’n succes gaat het veranderen van dingen mij meestal te langzaam. Dat blijft wennen. Maar als je geeft om je omgeving en een liberale mening hebt, meld je dan via de VVD website. Dan maken we graag kennis!

Wat speelt er nu?

Ik maak me zorgen om de voorstellen voor de bieb. Al jaren roep ik dat we een betere bibliotheek zouden moeten hebben, dichtbij de kinderen in de scholen. Verder heb ik zorg om de transparantie van projectplannen binnen de Regiodeal. Ik wil graag dat alle inwoners en ondernemers dezelfde kansen krijgen op een regionaal te verdelen bedrag van vijftien miljoen euro. Ik heb ook zorg om het gebrek aan snelheid waarmee we onze inwoners met wensen en plannen tegemoet treden. Steeds raken inwoners verstrikt in slechte communicatie en lange procedures tussen gemeente en ODR. Ik wil dat we juist meedenken met mensen. Dat we ze vertellen hoe iets wél kan. De gemeente moet er zijn voor haar inwoners, en niet andersom!

Heeft u onderwerpen waar u zorg om heeft en die u graag anders ziet? Kom praten, dan maken we er (raads)werk van!

Jolijn Zwart-van Kessel
Telefoonnummer 06-33671586
E-mail jzwartvankessel@buren.vvd.nl