Spring naar content

Raadspraat PCG

24 oktober 2023, 08:00

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Rijk Prosman, raadslid voor PCG.

“De gemeente Buren moet 1400 huizen bouwen voor het jaar 2030. De politiek speelt hierbij een belangrijke rol. We moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars niet vastlopen door onnodige regels, dat vergunningsaanvragen soepel verlopen en dat de doorlooptijd minimaal is. Dat is waar de PCG voor staat.

Als inwoner kunt u ook bijdragen aan dit doel. Nieuwbouwprojecten lopen vaak vertraging op omdat projectontwikkelaars obstakels ondervinden van grondeigenaren en buurtbewoners. Het niet-in-mijn-achtertuin-principe is springlevend. We moeten ons realiseren dat dit gevolgen heeft voor de generatie die momenteel niet tot nauwelijks een woning kan kopen of huren.

Dit betekent niet dat we onze privacy of vrijheid zomaar moeten opgeven. Wanneer plannen goed worden ingepast, kan er vaak meer gerealiseerd worden zonder dat dit grote conflicten oplevert.

Laten we daarom samen zoeken naar mogelijkheden in plaats van problemen te creëren. Ik ben benieuwd naar uw ideeën over hoe we samen een volgende stap kunnen zetten voor onze nieuwe generatie. Zij verdienen het!”

In contact komen met Rijk Prosman?
rprosman@gemeenteraadburen.nl