Spring naar content

Besluiten van de gemeenteraad

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 juni 2024, 16:55

Op van de foto v.l.n.r. Mary-Ann Arentz, Jur Marringa, burgemeester Ostendorp, Keimpe Wieringa, Nico Michielsen, Leontine de Lange en griffier Fatih Özdere.

Op dinsdag 4 juni 2024 kwam de gemeenteraad bijeen voor een besluitvormende raadsvergadering. Een bijzondere vergadering met veel dankwoorden en felicitaties.

Wissel bij PvdA-GroenLinks

Tijdens de raadsvergadering namen we afscheid van Jur Marringa en Mary-Ann Arentz, raadsleden voor PvdA-GroenLinks. Nico Michielsen en Leontine de Lange nemen het stokje van hen over. In hun raadswerk zullen zij worden ondersteund door een nieuw burgerlid, namelijk Keimpe Wieringa.

Groen licht voor bestemmingsplan Veerweg 5 in Eck en Wiel

Dit plan maakt onder andere de nieuwbouw van een landwinkel, een logiesfunctie voor 8 familieverblijven en een recreatieve voorziening voor de Betuwse Belevenis mogelijk. De Partij voor de Dieren deed tijdens het debat een poging het voorgestelde plan aan te passen, omdat het plan volgens de partij niet voldoet het landgoederenbeleid. Dit voorstel vond geen doorgang. De meerderheid van de gemeenteraad stemde uiteindelijk vóór het bestemmingsplan.

Gemeenteraad pleit voor struikelstenen

In 2025 herdenken we 80 jaar vrijheid. Daarom riepen de PCG, Gemeentebelangen Buren en CDA Buren het college van burgemeester en wethouders op struikelstenen te plaatsen in de gemeente. Struikelstenen zijn gedenktekens voor slachtoffers van het nationaalsocialisme. Wethouder Bettink onderschreef deze oproep. Ze kondigde aan dat over een tijdje de eerste struikelsteen in gemeente Buren wordt geplaatst, namelijk voor Ellie Frank.