Spring naar content

Oproep: praat en denk mee over de toekomstige warmtevoorziening in Maurik!

15 april 2024, 14:28

Een aantal enthousiaste bewoners en een voortvarende start…

Deze belangrijke ingrediënten voor de overstap naar aardgasvrij verwarmen in Maurik zijn al aanwezig! Er is een bewonersgroep die met de gemeente verkent hoe we deze overstap gaan maken.

Onderzoek naar mogelijke warmteoplossingen in Maurik

In Lingemeer deed de gemeente veel ervaring en kennis op met onderzoeken wat de beste warmteoplossing is voor een kern. Het onafhankelijk onderzoeksbureau dat daar onderzoek deed, gaat nu kansrijke warmteoplossingen doorrekenen en vergelijken voor Maurik. De bewonersgroep is nauw betrokken bij dit onderzoek. Zij bepaalde samen met de gemeente de aanpak en belangrijke randvoorwaarden. Uit het onderzoek volgt straks een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de kosten. Is bijvoorbeeld een gezamenlijk warmtenet met het omringende water als bron een betaalbaar en duurzaam alternatief voor aardgas?

Oproep: praat en denk mee over de toekomstige warmtevoorziening in Maurik!

Om de bewoner voorop te kunnen zetten, is het nodig dat de bewonersgroep in Maurik groter wordt. Zo kan de gemeente beter rekening houden met de zorgen en wensen die er zijn. Het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk bewoners aansluiten. Het gaat namelijk over alle woningen en gebouwen in Maurik. Samen met de bewonersgroep kunt u bijdragen aan een warmteoplossing die echt past bij Maurik en u als inwoner. 

Bewonersgroep iets voor u? Meld uzelf dan aan.

Woont u in Maurik en wilt u meer informatie of uzelf aanmelden? Of wilt u een keer langskomen bij een vergadering van de bewonersgroep? Mail dan naar duurzaamheid@buren.nl. Woont u niet in Maurik? Maar wilt u wel meedenken over de warmtetransitie? Neem ook dan contact met ons op.

Wist u dat de gemeente zes keer per jaar een nieuwsbrief over duurzaamheid verstuurt? Zo bent u als eerste op de hoogte van duurzame ontwikkelingen binnen onze gemeente. Ook staat de nieuwsbrief boordevol tips en ervaringen van inwoners. Aanmelden en meer informatie vindt u op deze pagina.