Spring naar content

Raadspraat CDA

6 mei 2024, 08:30

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Willem van Blijderveen, raadslid voor CDA Buren. 

CDA Buren maakt zich sterk voor de leefbaarheid van onze inwoners in onze kernen. Van groot belang is dat in de kernen zoveel mogelijk voorzieningen, bijvoorbeeld op het gebied van sport en cultuur, aanwezig zijn. Omdat in de kleinere kernen minder voorzieningen zijn, moeten ouderen elders de benodigde levensbehoeften halen of laten bezorgen. Voor ouderen die niet meer mobiel zijn, wordt dat moeilijker. Belangrijk in de kernen zijn hierin de kerken en dorpshuizen die nog enig soelaas bieden als het gaat om sociale contacten.

De ouderen die op dit moment nog in een eengezinswoning wonen, willen graag op termijn een gepaste woonvorm. Deze woningen zijn maar mondjesmaat voorradig. Het aantal ouderen groeit gestaag, vergrijzing en eenzaamheid nemen toe. Het is belangrijk dat er stappen worden gemaakt voor goede huisvesting, zodat ouderen niet naar elders hoeven te verhuizen. Meestal wordt over starters gepraat, maar ouderen moeten ook zeker niet worden vergeten. 

In contact komen met Willem van Blijderveen?
wblijderveen@gemeenteraadburen.nl