Spring naar content

Raadspraat D66 Buren

4 juni 2024, 10:00

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Alda van Zijl, fractievoorzitter van D66 Buren.

In de gemeente Buren gebeurt er altijd van alles, en als gemeenteraadslid voor D66 zit ik er middenin. Bovendien, het raadswerk is stiekem héél leuk als je je er echt in verdiept!

Veel informatie komt op je af via het lezen en aanhoren van allerlei plannen van inwoners met diverse achtergronden, religies en manieren van leven. Toch is het niet altijd eenvoudig. In Buren werken we met zeven politieke fracties in de gemeenteraad. Het is soms een ingewikkelde klus om tot goede besluiten te komen, maar het is ook een uitdaging die ik graag aanga.

Als raadslid zit ik er niet alleen om te doen wat de mondige inwoners willen, maar ook om af te wegen en te beslissen wat goed is voor de gemeente als geheel. Dit betekent dat ik helaas soms lastige beslissingen moet nemen, waar niet iedereen blij mee is. Deze gemeentelijke uitdagingen blijven mij elke dag opnieuw inspireren.

In contact komen met Alda van Zijl?
azijl@gemeenteraadburen.nl