Spring naar content

Raadspraat D66

23 november 2023, 14:52

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Alda van Zijl-Hoek, fractievoorzitter van D66. 

Meedenken met de politiek door inwoners noemen we burgerparticipatie. Oftewel, betrek iedereen zo vroeg mogelijk bij de ideevorming voordat de definitieve ontwerpen zijn gemaakt en de besluiten zijn gevallen. Anders is het namelijk geen burgerparticipatie, maar formele inspraak. Alleen bij inspraak is het enthousiasme van de inwoner vaak al verdwenen en dat is jammer.

Deze manier van werken bij burgerparticipatie gaat (nog) niet altijd goed in Buren, terwijl de politiek, en hier spreekt D66, dit heel graag wel goed wil doen. Samen ervoor gaan en er wat moois van maken is een win-winsituatie. De kracht van de gemeenschap, de inwoners en de kracht van de gemeente samen? Dit kan tot mooie oplossingen leiden.

Wij, de politiek, willen dit nu graag proberen goed te gaan doen bij het thema wonen. Daar waar inwoners klaar staan om mee te doen aan het ontwikkelen van een nieuwe bouwlocatie, dat is goud waard!

In contact komen met Alda van Zijl-Hoek?

azijl@gemeenteraadburen.nl