Spring naar content

Winnaars ontwerp ambtsketen kinderburgemeester bekend

28 mei 2024, 16:28

De gemeente Buren is op zoek naar een kinderburgermeester. Die kinderburgemeester krijgt net als de echte burgemeester een ambtsketting. Kinderen uit de gemeente Buren hebben hiervoor afgelopen tijd hun ontwerp ingeleverd. En vanmiddag zijn de winnaars bekend gemaakt: Dinorah Menthen, Sophie van Pelt en Lana Lommerse.

De jury was onder de indruk van de verschillende elementen die zijn gebruikt, zoals de appels en de peren in de tekening van Sophie en de boombladeren in de tekening van Dinorah. Ook het ontwerp van Lana was heel bijzonder, zij maakte met haar moeder een ontwerp in glas. Met daarin het gemeentewapen verwerkt.

Net als de burgemeester draagt de kinderburgemeester een ambtsketen tijdens officiƫle bezoeken. De ambtsketen zorgt voor herkenning. In een ambtsketen zitten vaak elementen die met de gemeente te maken hebben. De ambtsketen voor de kinderburgemeester is te dragen door zowel jongens als meisjes en bevat elementen die typisch Burens zijn.

De ambtsketen wordt de komende maanden gemaakt zodat de eerste kinderburgemeester van Buren deze na de zomervakantie kan gaan dragen!