Spring naar content

Paddentrek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 februari 2024, 15:26

Binnenkort gaan de padden, kikkers en salamanders na de winter op weg naar de sloten langs de Veldweg, Nieuweweg en Westkanaaldijk in Rijswijk waar ze zich voortplanten.

Waarom sluiten we de weg af?

Padden, kikkers en salamanders trekken in de periode februari en maart bij de juiste temperatuur en vochtigheid in de avond en nacht. Doordat ze langzaam lopen worden er ieder jaar weer heel veel van deze dieren doodgereden. Daar komt bij dat het al jaren slecht gaat met de padden, kikkers en salamanders in Nederland.
Om ze te helpen, sluiten we een deel van de wegen in Rijswijk af. Het gaat om de Veldweg vanaf de kruising Rijswijksesteeg, de Nieuweweg en de Westkanaalweg tot aan de kruising Retsezijstraat.

Wat wordt de omleidingsroute?

Dit jaar leiden we voor het eerst het verkeer voor een deel van de Veldweg, de Nieuweweg en de Westkanaalweg in Maurik op sommige avonden om via de Rijswijkse Steeg. Dit doen we alleen in de tijd van de trek van padden, kikkers en salamanders. Blijft mijn woning bereikbaar? U kunt uw woning zonder probleem bereiken en in bijzondere gevallen kunt u de hekken passeren.

Wanneer plaatst de gemeente de hekken?

Op avonden dat de padden trekken worden de hekken om ongeveer 19.00 uur geplaatst en in ieder geval voor 7.00 uur de volgende morgen weer aan de kant gezet. Zodra de trek van padden kikkers en salamanders voorbij is wordt de omleiding weer opgeheven.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u bellen met mevrouw Lieftink, assistent medewerker Verkeer, Vervoer & Mobiliteit van de gemeente Buren tel. 140344 of op www.paddennu.nl.