Betalen belastingen en automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen op verschillende manieren betalen:

  • U stuurt de groene kaart terug waarmee u de gemeente machtigt om het bedrag in 10 termijnen van uw rekening te laten afschrijven. Bij automatische incasso geeft u de gemeente toestemming om het bedrag in 10 termijnen maandelijks af te schrijven. Op deze manier betaalt u het totale bedrag eenvoudig gespreid;
  • U maakt het bedrag over via internetbankieren (vermeld altijd het aanslagnummer);
  • U betaalt met een overschrijvingskaart van uw eigen bank.

Betaalt u uw aanslag niet vóór de uiterste betaaldatum? Dan ontvangt u eerst een herinnering. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Betaalt u niet? Dan ontvangt u een aanmaning. Dit kost geld. Heeft u dan nog niet betaald? Dan ontvangt u een dwangbevel. De kosten hiervan zijn ook hoog.

Meer informatie

De aanslag onroerende-zaakbelastingen/rioolheffing blijft geldig voor het hele jaar als u op 1 januari nog eigenaar was. Het openstaande bedrag wordt verdeeld in 10 gelijke termijnen. Wordt uw aanslag verminderd, dan berekenen we opnieuw het termijnbedrag.

U kunt de nieuwe gegevens op de wijzigingskaart invullen en opsturen. Is deze wijzigingskaart niet meer in uw bezit, dan kunt u deze kaart bij ons opvragen.

Het IBAN nummer van de gemeente Buren is NL05 BNGH 0285 0486 35.

Bij het betalingskenmerk vult u het aanslagnummer in dat op de belastingaanslag staat.

Wilt u de aanslag vanuit het buitenland betalen? Dan moet u de volgende gegevens gebruiken: IBAN nummer: NL05 BNGH 0285 0486 35 BIC code: BNGHNL2G.