Spring naar content

Betalen belastingen en automatische incasso

Betalen via automatische incasso

Wilt u betalen via automatische incasso? Vraagt u dan het formulier aan bij de gemeente via het algemene nummer 14 0344. U vult thuis de groene kaart in en stuurt deze terug naar de gemeente. Hiermee machtigt u ons om het bedrag van uw rekening te laten afschrijven. De gemeente bevestigt per brief dat uw verzoek is verwerkt. In de brief staan de afschrijvingstermijnen en het banknummer vermeld.

Het totaalbedrag van de aanslag wordt in 10 gelijke maandelijkse termijnen afgeschreven. De eerste termijn wordt een maand na de dagtekening van de aanslag geïncasseerd. De laatste termijn wordt 10 maanden later afgeschreven.

Geen automatische incasso

U maakt het totaalbedrag in maximaal 2 termijnen over. Dit kan via internetbankieren (vermeld altijd het aanslagnummer) of met een overschrijvingskaart van uw eigen bank. De eerste termijn betaalt u een maand na de dagtekening van de aanslag. De laatste termijn uiterlijk een maand daarna.

Betalen via iDeal

Ontvangt u de aanslag via de Berichtenbox in MijnOverheid? Dan vindt u daar een link naar iDeal om te betalen. Heeft u de aanslag per post ontvangen? Op de aanslag staat een QR-code waarmee u de aanslag ook via iDeal kunt betalen.

Betaalt u uw aanslag niet vóór de uiterste betaaldatum? Dan ontvangt u eerst een herinnering. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Betaalt u niet? Dan ontvangt u een aanmaning. Dit kost geld. Heeft u dan nog niet betaald? Dan ontvangt u een dwangbevel. De kosten hiervan zijn ook hoog.

 

Meer informatie

De aanslag onroerende-zaakbelastingen/rioolheffing blijft geldig voor het hele jaar als u op 1 januari nog eigenaar was. Het openstaande bedrag wordt verdeeld in 10 gelijke termijnen.

De notaris verrekent de aanslag ozb/rioolheffing met de nieuwe eigenaar tijdens de overdracht. U kunt dit zien op de afrekening van de notaris.

U kunt de nieuwe gegevens op de wijzigingskaart invullen en opsturen. Is deze wijzigingskaart niet meer in uw bezit, dan kunt u deze kaart bij ons opvragen.

Het IBAN nummer van de gemeente Buren is NL05 BNGH 0285 0486 35.

Bij het betalingskenmerk vult u het aanslagnummer in dat op de belastingaanslag staat.

Wilt u de aanslag vanuit het buitenland betalen? Dan moet u de volgende gegevens gebruiken: IBAN nummer: NL05 BNGH 0285 0486 35 BIC code: BNGHNL2G.