Spring naar content

Signaleringsgroepen

Iedereen woont graag in een veilige en prettige leefomgeving. Ondanks alle inspanningen is er soms toch overlast. Wat kun je als inwoner doen om overlast te voorkomen en te bestrijden? Sluit je aan bij een signaleringsgroep of WhatsApp- groep!

Meer informatie

Een signaleringsgroep bestaat uit vrijwilligers die samenwerken met bijvoorbeeld gemeente, welzijnswerk en politie. Dat doen ze door simpelweg hun ogen en oren open te houden. Bijvoorbeeld als ze de hond uitlaten. Zien ze dat ergens in drugs gehandeld wordt? Dan melden ze dat. Zo kunnen we snel en gericht actie ondernemen. In Kerk-Avezaath, Ingen, Lienden, Maurik, Beusichem, Buren en Zoelen zijn al met succes signaleringsgroepen opgezet.

Heeft u vragen over signaleringsgroepen? Of heeft u belangstelling om een signaleringsgroep te starten in uw dorp? Neem dan contact op met een van de bestaande signaleringsgroepen of met een van de kernregisseurs van de gemeente Buren.

Meld u dan aan via een van de onderstaande mailadressen. Ieder gebied heeft een mailadres die door een beheerder van de Signaleringsgroep wordt bijgehouden. Zij kunnen u bij juiste persoon aanmelden.

Plaats Website E-mail
Beusichem www.beusichemleeft.nl info@beusichemleeft.nl
Buren www.burenstad.nl contact@deoranjeknop.nl
Ingen www.ingenleeft.nl contact@ingenleeft.nl
Kerk-Avezaath www.kerkavezaath.info buurtpreventie@kerkavezaath.info
Lienden www.sglienden.nl sglienden@gmail.com
Lingemeer www.lingemeer.nu lingemeerslg@gmail.com
Maurik www.sgmaurik.nl sgmaurik@gmail.com
Ravenswaaij www.dorpsraadravenswaaij.nl 112ravenswaaij@gmail.com
Zoelen www.samenzoelen.nl 112zoelen@gmail.com

 

Een WhatsApp- groep is bedoeld om verdachte situaties te melden. De meldingen komen niet alleen terecht bij de deelnemers in de groep, ook de wijkagent ziet deze meldingen. Via de wijkagent of deelnemers wordt iedereen op de hoogte gehouden wat er met de melding is gebeurd. Een WhatsApp- groep is goed initiatief om op eenvoudige wijze de veiligheid in de buurt te verbeteren. Bijna iedere kern binnen de gemeente heeft een WhatsApp- groep. Zie de folder voor meer informatie.

Meld u dan aan via een van de onderstaande mailadressen. Ieder gebied heeft een mailadres die door een beheerder van de WhatsAppgroep wordt bijgehouden. Zij kunnen u bij juiste persoon aanmelden.

Asch 112asch@ziggo.nl
Beusichem 112beusichem@gmail.com
Buren 112burenstad@gmail.com
Eck en Wiel 112eckenwiel@gmail.com
Erichem 112erichem@gmail.com
Ingen contact@ingenleeft.nl
Kerk-Avezaath info@kerkavezaath.info
Lienden 112lienden@gmail.com
Lingemeer lingemeerslg@gmail.com
Maurik sgmaurik@gmail.com
Ommeren 112lienden@gmail.com
Ravenswaaij 112ravenswaaij@gmail.com
Rijswijk 112rijswijk@gmail.com
Zoelen 112zoelen@gmail.com
Zoelmond 112zoelmond@gmail.com

Als u overtredingen, gevaar, ernstige overlast of verdachte situaties ziet, kunt u dit melden via www.politie.nl of 0900 – 8844. Anoniem melden van criminaliteit en misdrijven kunt u doen via meld misdaad anoniem of 0800 – 7000. Als er spoed is, of een levensbedreigende situatie, kunt u natuurlijk altijd bellen met alarmnummer 112.