Vrijwilligers

Veel mensen doen (zo nu en dan) vrijwilligerswerk met veel plezier. Misschien denkt u er ook over om vrijwilligerswerk te doen? Of misschien kunt u juist hulp van een vrijwilliger gebruiken.

Hieronder leest u de mogelijkheden.

Meer informatie

Heel veel mensen doen (zo nu en dan) vrijwilligerswerk met heel veel plezier. Neem eens een kijkje in de vacaturebank om te zien of er iets bij zit wat bij ú past.

Museum Baron van Brakell

In april 2015 opende het nieuwe streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren haar deuren. Het Heemkundig Museum, Boerenwagenmuseum en de Historische Kring Kesteren en omgeving hebben hier hun collectie ondergebracht. Zij werken samen in het nieuwe streekmuseum. Bezoekers krijgen hier een beeld van het leven en werken in de Betuwe door de eeuwen heen.
Het museum draait geheel op vrijwilligers. In dit filmpje vertellen zij, hoe zij het museum hebben gerealiseerd en hoe leuk het is om dit als vrijwilligers samen te doen.

Wintersnoei hoogstambrigade De Toeren, Buren

Zaterdag 31 januari 2015 gingen de vrijwilligers van de hoogstambrigade ‘De Toeren’ aan de slag met de zogenaamde wintersnoei van de hoogstamfruitbomen aan De Toeren in Buren. Daarbij bijgestaan door hun ‘collega’s’ van de hoogstambrigade uit Beusichem, die meteen de kunst konden afkijken.

Welzijn Buren biedt in opdracht van gemeente Buren ondersteuning aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, zoals trainingen en advies. Kijk wat het vrijwilligerssteunpunt voor u kan doen op de website van Welzijn Rivierstroom.

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Een enorm grote groep mensen, die op allerlei gebieden belangeloos werk verricht voor de samenleving. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen, voorleesmoeders op een basisschool, collectanten voor goede doelen en vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingshuis. Waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Ook tijdens vrijwilligerswerk. De VNG Vrijwilligersverzekering biedt uitkomst. Gemeente Buren heeft voor haar vrijwilligers de VNG Vrijwilligersverzekering afgesloten.

Voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u terecht op de website van Centraal Beheer. Via een button op deze pagina kunt u ook een schadeformulier downloaden.

Gerelateerde onderwerpen