Spring naar content

WMO-voorziening aanvragen

Als u geen oplossing voor ondersteuning vindt binnen uw eigen omgeving, dan komt u mogelijk in aanmerking voor ondersteuning vanuit de WMO. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het sociaal team van de gemeente Buren.

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het sociaal team:

  • U kunt bellen naar 0344-680670 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
  • U kunt uw vraag mailen naar sociaalteam@buren.nl.

Meer informatie

Wanneer u in gesprek gaat met de gemeente Buren over zorg of ondersteuning voor uzelf of uw gezin(sleden), dan hoeft u dat niet alleen te doen. Als u dat wilt, kunt u zich laten ondersteunen door een vriend of familielid, maar bijvoorbeeld ook door een onafhankelijk cliƫntondersteuner. Heeft u bijvoorbeeld niemand in uw eigen omgeving om u te ondersteunen bij het gesprek dat u met de gemeente voert? Dan kunt u gratis een beroep doen op onafhankelijke cliƫntondersteuning via MEE Gelderse Poort of Zorgbelang. Deze geven u onafhankelijk advies, bemiddelen als u een klacht wilt indienen en kunnen u ondersteunen tijdens uw gesprek met het Sociaal Team van gemeente Buren.

Ook jongeren, kinderen en ouders die met de jeugdhulp te maken krijgen, kunnen veel vragen of klachten hebben. Het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (akj) is er om die vragen te beantwoorden.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kun u bellen met ons op telefoonnummer 0344 680 670. U kunt uw vraag ook mailen naar sociaalteam@buren.nl.