Spring naar content

Wonen en bouwen

Het is belangrijk om fijn te kunnen wonen. Bent u woningzoekende en wilt u meer weten over de starterslening of woningbouwprojecten? Of bent u juist op zoek naar hulp bij wonen? Op deze pagina leest u alles wat u wilt weten over wonen in de gemeente Buren. Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via wonen@buren.nl.

Wat doet de gemeente Buren voor de woonopgave? Hoe gaat u als starter de woningmarkt op? En wat doen de woningcorporaties, ontwikkelaars en makelaars? U leest er alles over in de nieuwsbrief Thuis in Buren. Ontvang enkele keren per jaar deze nieuwsbrief.

 • Verhuizen

  Alles over verhuizen naar de gemeente Buren, vanuit of naar het buitenland, huisnummer, ja/nee sticker en nieuwkomers.

 • Kopen, (sociale) huur of verhuren

  Sociale huurwoningen, een woning tijdelijk verhuren, grond kopen, huren of pachten.

 • Nieuwbouwprojecten

  Alle lopende nieuwbouwprojecten binnen de gemeente Buren.

 • Leningen en WOZ-waarde

  Starterslening, blijverslening, WOZ-waarde en taxatieverslag, bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

 • Bouwen en verbouwen

  Alles over bouwen, verbouwen en slopen, omgevingsvergunning, vergunningcheck.

 • Bijzondere woonvormen

  De gemeente Buren is van plan om drie oude schoollocaties aan te passen tot bijzondere woonvormen. Op deze pagina leest u meer over deze locaties en de ontwikkelingen.

 • Hulp bij wonen

  Is het moeilijk om zelfstandig te blijven wonen? Heeft u hulp nodig in het huishouden? Of wilt u zich goed voorbereiden op de toekomst met een pré mantelzorgwoning? Op deze pagina leest u meer over hulp bij wonen.

 • Bestemmingsplannen en principeverzoeken

  Wilt u weten wat de bestemming is van een gebied of perceel? Heeft u een ruimtelijk plan die u wilt voorleggen aan de gemeente? Op deze pagina leest u alles over bestemmingsplannen en principeverzoeken.

 • Woningprogramma en omgevingsvisie

  In het woningprogramma en de omgevingsvisie vindt u de lange termijnvisie van de gemeente Buren betreffende wonen en het bouwen van nieuwe winingen in de gemeente Buren.

Nieuwsberichten wonen

Ondertekening Entreegebied Lingemeer

Gemeente Buren, De Vree en Sliepen en gebroeders Van den Berg ondertekenden de overeenkomst voor het entreegebied Lingemeer. Daarmee is er groen licht voor de nieuwbouw van 18 woningen bij het Lingemeer. De woningen bestaan uit: 6 sociale huurwoningen 3 koopwoningen 2 hoekwoningen 4 twee-onder-een-kapwoningen…