Spring naar content

Raadspraat PCG

4 maart 2024, 14:54

(Dit bericht is aangepast op dinsdag 12 maart 2024)

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Christiaan de Lange, raadslid voor PCG.

Met het aannemen van de Spreidingswet door de Tweede en de Eerste Kamer komt er een forse opgave op de gemeente Buren af wat betreft het huisvesten van asielzoekers. De opgave voor onze gemeente komt voorlopig uit op 174 opvangplekken. Dit is een vrijwel onmogelijke opgave voor Buren. Mede omdat onze gemeente beschikt over relatief weinig sociale woningen. Om onze eigen woningzoekenden niet te kort te doen, zal er hard gezocht moeten gaan worden naar alternatieve opvangmogelijkheden.

Een evenwichtige verdeling tussen statushouders en onze eigen, naar woonruimte zoekende inwoners, heeft de voorkeur van de PCG. Een voorrangspositie op basis van de Spreidingswet zou ten koste gaan van de plaatselijke woningzoekenden. We moeten ook nog rekening houden met plaatselijke woningzoekenden met een urgentieverklaring. Dit zal uitmonden in een onoplosbare puzzel om voor iedereen eigen zelfstandige woonruimte te vinden.

In contact komen met Christiaan de Lange?

clange@gemeenteraadburen.nl