Spring naar content

Buurtjutters

Stichtingen en verenigingen houden Buren schoon en dat is fijn! Zwerfafval zorgt namelijk voor ergernis maar het tast ook de bodem aan en is gevaarlijk voor dieren.

Sinds 2015 zijn stichtingen en verenigingen actief als buurtjutters in de gemeente Buren. Zij kunnen zelf een deelgebied uitkiezen waar ze vier keer per jaar zwerfafval rapen voor een vergoeding. Hiermee dragen ze bij aan het creëren van een prettige leefomgeving. Want wie leeft er nou niet graag in een schoon gebied?

Vuilniszakken, handschoenen en prikkers worden geleverd door de gemeente en AVRI haalt het vuil op. Per deelgebied is er een vergoeding van €250,- per keer. Dit loopt op tot €1000,- per jaar. Een stichting of vereniging kan ook meerdere gebieden jutten. Soms worden er wel 20 vuilniszakken opgehaald en dat uit één gebied.

Het kan ook gebeuren dat afval te groot is om mee te nemen. Dan ligt er bijvoorbeeld een bank of een aantal vuilniszakken. Dit kan direct worden gemeld bij AVRI via een meldingsformulier op de website of via de app van AVRI.  De AVRI komt het dan snel ophalen. Wel graag met foto erbij zodat ze weten met welk vervoer ze het moeten komen ophalen!

Er zijn 27 gebieden waar gejut kan worden.

Is dit ook iets voor uw stichting of vereniging? Stuur dat een e-mail naar gemeente@buren.nl of bel 140344 voor meer informatie.

Het project buurtjutters is een samenwerking tussen gemeente Buren en IVN Gelderland. Het project loopt tot 2025.