Spring naar content

Oplaadpunten elektrische auto’s

Steeds meer mensen kopen of leasen een elektrische auto. Ook in de toekomst willen we overal makkelijk en slim onze auto’s kunnen opladen. Daarvoor is een goede laadinfrastructuur met genoeg laadpalen – op een veilige en passende plek – nodig.

Beleidsdocumenten
In de gemeente zijn beleidregels vastgesteld en een beleidsnota laadpalen. U kunt deze via onderstaande link downloaden:

Heeft u vragen? Of wilt u per mail op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar: duurzaamheid@buren.nl.

Wat is een publieke laadpaal in de openbare ruimte?

Iedereen die een elektrisch voertuig wil opladen, kan een publieke laadpaal met bijbehorende parkeerplaats(en) gebruiken. Denk aan inwoners die geen oprit of eigen laadpaal hebben en toeristen of bezoekers van de gemeente Buren.

Waar staan publieke laadpalen?

Op de website www.oplaadpunten.nl en www.chargefinder.com ziet u waar er oplaadpunten zijn.

Waar komen nieuwe publieke laadpalen?

In de komende jaren plaatsen we nog meer laadpalen in de openbare ruimte. Maar u kunt ook zelf een publieke laadpaal aanvragen. Mee informatie daarover vindt u hieronder.

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan. Het kan gebeuren dat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt is. In dat geval kunt u hier een laadpaal aanvragen. Dat kost u niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Kan iedereen een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen?

U kunt alleen een aanvraag doen als u (binnenkort) een elektrisch voertuig heeft én als u geen (mogelijkheid tot een) eigen parkeergelegenheid heeft.

Welke laadpalen worden geplaatst?

Alfen Twin met 2 aansluitpunten • Laadvermogen tot 11kW

Wanneer wordt de laadpaal geplaatst?

Het duurt een tijdje voor de aangevraagde laadpalen geplaatst kunnen worden. Dat is ook afhankelijk van of er bezwaar gemaakt wordt op de aangevraagde locatie.

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. U vraagt de laadpas hier aan.

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de app hier.

Wat is het laadtarief?

Vattenfall heeft ingeschreven met een laadtarief van € 0.3025 / kWh, incl. BTW. Dat is de laagste prijs binnen de range die we in onze uitvraag hadden opgenomen.

Parkeert u op eigen terrein, dan kunt u zelf een laadpaal plaatsen. Er is geen vergunning voor nodig.

Let op: geen kabels over de openbare weg

Wij zien steeds vaker dat de laadpaal op eigen terrein geplaatst is, maar de auto op de openbare weg geparkeerd staat. Daardoor liggen er kabels uitgerold naar de auto over de stoep, de weg of het gras. Dat is niet toegestaan, want dit zorgt voor gevaar om te struikelen. Ook een kabelmat is niet toestaan conform ons beleid.