Spring naar content

Gastvrij regio Buren: recreatie en toerisme

21 maart 2024, 11:02

Op maandag 4 maart organiseerden de adviesraad recreatie en toerisme een eerste gezamenlijke bijeenkomst voor ondernemers in de recreatie- en toerismesector in regio Buren. Tijdens deze bijeenkomst werd de nieuwe toeristische website Gastvrij regio Buren gelanceerd en het logo gepresenteerd. Dit is de volgende stap voor regio Buren om zich in de toekomst méér te profileren op toeristisch gebied. De komende periode volgen nog meer nieuwe activiteiten.

Drukbezochte bijeenkomst

De adviesraad heeft als doel de gemeente Buren méér op de kaart zetten. Een eerste stap was om alle ondernemers die zich bezig houden met toerisme en recreatie in kaart te brengen én bij elkaar te brengen. Dat is gelukt! Er waren bijna vijftig ondernemers aanwezig. Zij konden via 5 thema’s hun wensen en ideeën vertellen. 

De adviesraad

De adviesraad is begin 2023 in het leven geroepen door de gemeente Buren om ondernemers mee te laten denken over toerisme en recreatie. De adviesraad bestaat uit Lennard Kempers (Vakantiepark Eiland van Maurik), Stephanie de Graaff (Brasserie de Hofhouding), René Parijs (Marechaussee museum) , Arina van Leenen (Betuws Wijndomein), Willem van Beekhoff (Heerlijkheid Eck & Wiel) en Roy de Wijer (De Kaap).

www.gastvrijburen.nl

Op de website www.gastvrijburen.nl staan alle lokale, toeristische bedrijven vermeld en onderverdeeld in categorieën. Daarmee is het dé digitale plek waar alle toeristische- en uitgaansactiviteiten in de regio Buren overzichtelijk bij elkaar staan.

Ondernemers

Ondernemers in de regio kunnen hun een evenement of uitje voor toeristen aanmelden voor op de website door een mail te sturen naar info@gastvrijburen.nl. Het is belangrijk om een korte omschrijving van het evenement te geven en de datum, het tijdstip en de locatie te vermelden. op de nieuwe website. Het plaatsen van uw evenement is gratis.