Spring naar content

Nieuw talent klaargestoomd voor de politiek

14 maart 2024, 10:56

Woensdag 13 maart rondden 18 Burense inwoners de cursus Politiek Actief met succes af.

De afgelopen maanden leerden zij hoe de lokale politiek werkt. Burgemeester Ostendorp feliciteerde de deelnemers na afloop van de laatste bijeenkomst.

Van jong tot oud, 18 inwoners van de gemeente Buren namen gisteravond een certificaat in ontvangst voor hun deelname aan de cursus Politiek Actief. In deze cursus leren inwoners hoe lokale besluitvorming in elkaar steekt en hoe zij zelf invloed kunnen uitoefenen. Ook maken ze kennis met verschillende raadsleden. De cursus is dan ook relevant voor inwoners die overwegen politiek actief te worden, actief zijn binnen het verenigingsleven of ondernemer zijn in de gemeente Buren.

Burgemeester Ostendorp: “Voor een goed functionerende democratie is het van belang dat inwoners weten hoe de lokale politiek werkt. Bovendien is deze cursus een fijne springplank voor inwoners die in de toekomst politiek actief willen worden.”

Wilt u ook deelnemen?

Na het huidige succes van Politiek Actief is de gemeenteraad van Buren voornemens deze (gratis) cursus opnieuw te organiseren in 2025. Heeft u op dit moment al interesse in deze cursus? Dit kunt u melden bij de griffie via griffie@buren.nl. U bent dan verzekerd van een plek. Wanneer de cursus begint, zal de griffie contact met u opnemen.