Spring naar content

Raadspraat: Louis de Koning

21 maart 2024, 14:14

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Louis de Koning, raadslid voor Gemeentebelangen Buren.

Samen maken we het verschil

De kern van Rijswijk in de gemeente Buren staat aan de vooravond van een opwindende transformatie. Het antwoord op vergrijzing? Een strategische verjongingskuur door de bouw van nieuwe woningen, mogelijk gemaakt door initiatiefnemers uit Rijswijk die het landelijk karakter van het dorp intact willen houden.

Verjonging is essentieel om dynamiek in een gemeenschap te brengen. Jonge gezinnen en starters zorgen voor vernieuwing en vitaliteit. Ze houden scholen levendig, ondersteunen lokale ondernemers en brengen nieuwe energie in buurtactiviteiten.

Naast de bouw van nieuwe woningen bundelen Gemeente Buren, Kleurrijk Wonen en Thius de krachten, waardoor niet alleen bouwgrond effectief ingezet wordt, maar er ook zorgvuldig wordt nagedacht over type woningen die aansluiten bij de behoeften. Om deze ontwikkeling te ondersteunen wordt nog deze maand een convenant afgesloten tussen de stichting Dorpsplatform Rijswijk en de gemeente.

“Samen maken we het verschil – door samenwerking kunnen we meer bereiken dan ieder voor zich.”

Louis de Koning
Raadslid Gemeentebelangen Buren

In contact komen met Louis de Koning?
lkoning@gemeenteraadburen.nl