Spring naar content

Regionaal Stimuleringsfonds

28 maart 2024, 14:40

Het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) is in het leven geroepen als instrument bij de uitvoering van de economische ambities van de FruitDelta Rivierenland. Heeft u een vernieuwend project op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigingsklimaat bedrijven en/of recreatie & toerisme? En wilt u in aanmerking komen voor een financiële steun in de rug? Meld uw project dan aan tijdens een van de twee aanvraagrondes van het RSF:

  • ronde 1: van 1 maart tot en met 15 mei en;
  • ronde 2: van 5 juli tot en met 15 oktober.

Wanneer kan ik mijn project aanmelden?

Voor de economische ontwikkeling binnen FruitDelta Rivierenland zijn drie speerpunten benoemd: logistiek & vestigingsklimaat bedrijven, agribusiness en recreatie & toerisme.

Projecten en haalbaarheidsstudies die een bijdrage leveren aan het bereiken van deze ambities kunnen een aanvraag indienen bij het RSF. De zogeheten Economic Board beoordeelt de aanvragen op de criteria innovatie, regionale spin-off en regionale uitstraling én brengt advies uit aan het dagelijks bestuur van RSF. Het dagelijks bestuur beslist over de toekenning van de subsidies. 

Terugblik aanvraagronde 2023

In de tweede aanvraagronde van 2023 zijn uitvoeringsprojecten ingediend. Het dagelijks bestuur van FruitDelta Rivierenland kende aan vijf projecten een bijdrage uit het RSF toe. De vijf projecten hebben in totaal een subsidietoekenning vanuit het RSF ontvangen van bijna € 250.000.

Mooi voorbeeld

Één van de projecten die subsidie heeft gekregen is “Keuze Vrijheid” van Stichting vrienden van Flipje Museum. Met het project “Keuze Vrijheid” presenteert het Flipje en streekmuseum samen met musea en erfgoed organisaties het aangrijpende verhaal van het Rivierengebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. De objecten en verhalen van de inwoners van het Rivierengebied vormen de basis om te komen tot een webportaal, een mediaproductie, outdoor-exposities en fiets- en wandelroutes met historische landmarks. Deze herinneringstoerisme is nieuw in Rivierenland.

Dien uw aanvraag in!

Van 1 maart tot en met 15 mei is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Om initiatiefnemers te helpen met hun aanvraag, organiseren we drie inloopavonden op locaties verspreid over de regio. Tijdens deze avonden kunnen de projectideeën vertrouwelijk worden toegelicht aan Economic Board-leden. Zij stellen vragen en geven tips voor het schrijven van een goede aanvraag. De Economic Board is ook de groep die de definitieve aanvragen inhoudelijk beoordeelt.

Inloopavonden

Inloopavond in Tiel
8 april van 19.30 – 21.30 uur

Kantoor Regio Rivierenland
Burg. v. Lidth de Jeudelaan 3

Inloopavond in Zaltbommel
16 april van 19.30 – 21.30 uur

Watletjenu
Boschstraat 18

Inloopavond in Geldermalsen
24 april van 19.30 – 21.30 uur

Fruit Tech Campus
Oudenhof 40

We werken met tijdsblokken van 30 minuten. Een tijdsblok reserveren kan via www.fruitdelta.nl/themas/regionaal-stimuleringsfonds