Spring naar content

Terugblik voorstelling "De Grote Sprong"

28 maart 2024, 11:05

Op donderdag 7 maart konden ouder(s)/verzorger(s) met kinderen in groep 7 of 8 alvast een kijkje nemen in de wereld van de brugklas. In dorpshuis De Oude School in Zoelen schetste Theatergroep ‘De Grote Sprong’ in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Hoe ga je om met een pestsituatie, een overbezorgde ouder of een spijbelende dochter? Ook onderwerpen als seksualiteit en vapen kwamen ter sprake. “Het was heel herkenbaar, leuk én leerzaam!”, zo vatte een ouder de avond samen.

Groot succes!

Ruim 70 ouder(s)/verzorger(s) en kinderen konden lachen om herkenbare situaties en meedenken hoe een lastige situatie opgelost kon worden. “Ik vond het leuker dan ik van tevoren had gedacht”, aldus één van de ouders.

Deze avond is georganiseerd vanuit een samenwerking tussen gemeente Buren, GGD Gelderland-Zuid en IrisZorg Preventie. Ook welzijnsorganisatie Mozaïek Welzijn, ProPersona Connect en schoolmaatschappelijk werk waren aanwezig om vragen te beantwoorden. “Het is mooi om te zien hoe ouders met hun kinderen over deze onderwerpen praten. Daar doen we het voor!”