Spring naar content

Aftrap Taalhuis Gemeenten Buren en Neder-Betuwe

11 april 2024, 10:43

Voor een aantal inwoners van de gemeenten Buren en Neder-Betuwe is het begrijpen van een brief, het invullen van een formulier of zelfs reizen met het openbaar vervoer een te grote uitdaging. Dit is frustrerend en men praat er niet zo graag over. Dat is jammer, want met hulp van het Taalhuis kan de oplossing dichterbij zijn dan men denkt.

Jan: van verloren in letters en cijfers naar taalambassadeur
Dit wordt bevestigd door Jan. Hij voelde zich ooit verloren in een wereld van letters en cijfers. Doordat hij werkeloos werd en geen eigen CV kon maken, kwam hij in contact met een Taalhuis. Hij bezocht een taalcursus en werd daarna taalambassadeur.

Eigen taalhuis

Gemeenten Neder-Betuwe en Buren hebben eind maart de aftrap gegeven voor een eigen Taalhuis. Het Taalhuis is een plek waar mensen geholpen worden taal en rekenen te leren, zodat ze de inhoud van brieven en formulieren leren begrijpen. Ze kunnen zich ook richten op digitale vaardigheden of het leren lezen van recepten, het voorlezen aan (klein)kinderen en reizen.

Hulp van verschillende partners

De partners van het Taalhuis zijn: de gemeenten, bibliotheek Rivierenland, ROC Rivor en Welzijn Rivierstroom. Zij staan klaar om iedereen die hulp nodig heeft of wil bieden te verwelkomen. Want hoewel taal niet voor iedereen vanzelfsprekend is, is het wel te leren.

Vrijwilligers gezocht

Het Taalhuis is op zoek naar mensen die de taal juist goed beheersen en anderen willen helpen om het te gaan leren en begrijpen. Samen maken we er een succes van! Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 45 50 72 48 of een mail sturen naar ellyhagen@welzijnrivierstroom.nl.