Spring naar content

Predicaat Hofleverancier voor Firma G.C. Baggerman

9 april 2024, 16:59

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp laat op dinsdag 9 april 2024 de Bepalingen het Recht op het voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ ondertekenen door de heer en mevrouw Baggerman. Dit ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van firma G.C. Baggerman. ‘Hofleverancier’ is een speciale titel die bedrijven krijgen als ze ten minste 100 jaar bestaan en voldoen aan een hoge kwaliteit producten of diensten. 

De geschiedenis van de firma gaat terug tot oktober 1898 toen de heer G.C. Baggerman zich inschreef als smid en hoefsmid bij de Kamer van Koophandel. Nu, 125 jaar laten bestaat het bedrijf nog steeds. Het echtpaar Baggerman is de vierde generatie Baggerman die het bedrijf leidt en de volgende generatie staat al klaar om het stokje over te nemen.

In 1998, tijdens het 100-jarig bestaan van de firma, ontvingen zij het predicaat Hofleverancier. Dit predicaat moet iedere 25 jaar worden vernieuwd. De procedure hiervoor heeft ruim een jaar geduurd, maar de aanvraag heeft geleidt tot de bevestiging van het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Een hele eer.

De G.C. Baggerman krijgt opnieuw het Predicaat Hofleverancier voor de komende 25 jaar.

Om dit goed vast te leggen moet het Recht op het voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ worden ondertekend. Dit gebeurt op dinsdag 9 april onder toeziend oog van burgemeester Ostendorp.