Spring naar content

Raadspraat CDA

10 april 2024, 13:03

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Peter van Dijk, fractievoorzitter van CDA Buren.

Opdat wij niet vergeten!

Herdenken is belangrijk.

In gemeente Buren wordt ook herdacht. Op diverse plaatsen en momenten. De meest recente herdenking was in Rijswijk op De Roodvoet en werd gehouden op Stille zaterdag, 30 maart 2024.

Het bombardement dat plaatsvond op 31 maart 1945 werd herdacht. Het terrein werd toen gebombardeerd door de geallieerden. Een Duitse munitie opslagplaats was het doel.

De eerste bom viel op een speeltuin met spelende kinderen. Daarom zijn er veelal kinderen omgekomen. Zij liggen begraven op de begraafplaats in Rijswijk. Maar niet alleen in Rijswijk liggen slachtoffers van oorlogen en vredesmissies begraven. Ook op andere plaatsen in Buren is dit het geval.

CDA Buren is van mening dat deze herdenkplaatsen, zeker waar slachtoffers van oorlogsgeweld liggen, in ere moeten blijven. Laten wij met eerbied omgaan met deze plaatsen van herdenking en ervoor zorgen dat deze plaatsen goed worden onderhouden.

Opdat wij niet vergeten!

In contact komen met Peter van Dijk?

pdijk@gemeenteraadburen.nl