Spring naar content

Raadspraat: Partij voor de Dieren

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 januari 2024, 15:35

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Joop de Jonge, fractievoorzitter van Partij voor de Dieren.

Landbouwgrond waar gif wordt gebruikt, gaat moeilijk samen met woningbouw. Om inwoners te beschermen tegen het gif moeten de landbouwers de buitenste strook vrijhouden van gif, de zogenaamde spuitzone. Tot nu toe is deze strook 50 meter, maar de landbouwers vinden dat te veel. De gemeente Buren vindt de winst van een paar landbouwbedrijven blijkbaar zwaarder wegen dan onze gezondheid en wil daarom kleinere spuitzones. Maar wie wil er wonen in een giftige omgeving?

Voor de Partij voor de Dieren is het duidelijk, onze inwoners hebben recht op een gezonde woonomgeving. Wat ons betreft kan de spuitzone daarom niet groot genoeg zijn. We moeten onze inwoners beschermen tegen het overmatige gebruik van landbouwgif. Elke dag zie je ze wel rijden met de gifspuit, vooral de fruittelers maar zeker ook de laanboomtelers. Nee, dan weten wij wel een betere oplossing. Ga biologisch telen, dan is het probleem opgelost, geen spuitzones meer nodig.

In contact komen met Joop de Jonge?

jjonge@gemeenteraadburen.nl