Spring naar content

Raadspraat PCG Buren

12 februari 2024, 09:21

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Jan Keuken, fractievoorzitter van PCG Buren.

Hoge bomen vangen veel wind.

Er is al veel over geschreven, gesproken en misschien nog wel meer gedacht, de 270 meter hoge beoogde rij windmolens in het buitengebied van Lienden en naast de woonkern Lingemeer.

Er is vaker discussie in onze gemeente over rijen obstakels in het buitengebied, maar zo hoog is het nog niet vaak opgelopen. Als PCG Buren vinden we de energietransitie een belangrijk onderwerp, maar wel op een verantwoorde manier. We zijn niet tegen duurzame energie, maar willen wel zelf als gemeenteraad de keuzes kunnen maken die passen bij onze plattelandsgemeente.

We willen goed voor de schepping zorgen, maar hebben ook een zorgplicht voor onze inwoners. Zij zijn tenslotte ook onderdeel van de schepping. Keuzes hebben grote impact op de leefbaarheid in onze gemeente, voor nu en later.

En ja, we willen graag een betrouwbare overheid zijn, maar is de provincie dat ook? We gaan het zien en vooral meemaken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In contact komen met Jan Keuken?
jkeuken@gemeenteraadburen.nl