Spring naar content

Raadspraat VVD

10 april 2024, 13:03

In Raadspraat schrijven raadsleden van de gemeente Buren wie ze zijn en wat hen bezighoudt in de lokale politiek. Deze keer: Julian van Blijderveen, fractievoorzitter van VVD Buren.

Het eerlijke verhaal…

Als raadslid ben je er voor de inwoners. Dit is de basis voor goed bestuur. Voor de VVD begint dit met het vertellen van het eerlijke verhaal. Inwoners verdienen immers transparantie en duidelijkheid over de beslissingen die wij nemen.

Door eerlijk te zijn over hoe we tot een besluit zijn gekomen, wordt er een belangrijke voorwaarde gecreëerd voor samenwerking met onze inwoners. Samenwerking is belangrijk om de grote uitdagingen van vandaag aan te pakken.

Duidelijk en eerlijk zijn, maakt je niet altijd populair. Zo kan het betekenen dat je uitleg moet geven over harde keuzes waar je het gemeenschapsgeld wel of niet aan hebt uitgegeven. Of, dien je uit te leggen dat, ondanks bezwaren, woningbouwplannen echt doorgang moeten vinden, omdat het zo belangrijk is om woningen te creëren voor onze eigen jongeren.

Eerlijke en transparante politiek. Het zorgt voor geloofwaardigheid, betrokkenheid en samenwerking. Dat is waar VVD Buren voor staat!

In contact komen met Julian van Blijderveen?

jblijderveen@gemeenteraadburen.nl