Spring naar content

Windpark Echteld-Lienden

In het kader van de Regionale Energiestrategie (RES) heeft de gemeente Buren de ambitie om aan haar taakstelling te voldoen door middel van zonneparken. De gemeente Buren is tegen de plannen van de provincie voor het windpark Echteld-Lienden. Reden is dat de gemeente vindt dat de omvang en hoogte (270 meter) van de windmolens onacceptabel zijn. De provincie Gelderland gaat ondanks het standpunt van de gemeente toch door met de plannen voor het plaatsen van windturbines op die plek.

De gemeente Buren maakt zich vooral zorgen om de mogelijke risico’s voor de gezondheid van haar inwoners. Risico’s die nu onvoldoende onderzocht zijn.

Daarnaast is de gemeente Buren van mening dat er onvoldoende is geluisterd naar inwoners en ondernemers van haar gemeente. Het participatiekader voor duurzaamheid van de gemeente Buren wordt door de provincie niet gevolgd en maakt dat het participatieproces onzorgvuldig is verlopen. De gemeente is ook van mening dat het doordrukken van dit windpark ten koste gaat van het draagvlak in onze gemeente om, wat ons betreft via o.a. zonneparken en kleine windmolens, samen te blijven werken aan de energietransitie.

Op deze pagina vindt u de actuele en meest relevante stukken over het windpark en houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo gaf wethouder Martine de Bas samen met Rik Loeters, staatslid van de provincie Gelderland en fractievoorzitter van de BBB.

Gerelateerde onderwerpen