Spring naar content

David de Kock ontwerpt zijn eigen ‘all-electric’ tiny house

David is bouwkunde student en wilde altijd al een eigen huis bouwen. “Ik droom al heel lang van het tekenen en bouwen van mijn eigen huis. Alleen is dat in deze woningmarkt bijna onmogelijk. Zo ontstond het idee voor een eigen tiny house, dat is enigszins betaalbaar. De tekeningen heb ik al klaar. Ik heb een paar maanden geleden een kar gekocht en opgeknapt. Volgend jaar ga ik aan de slag met de opbouw. Het huis wordt ongeveer 20 vierkante meter.”

“Het huis wordt all-electric, dus geen gas. Ik ga een warmtepomp en vloerverwarming installeren. Daarnaast gebruik ik zoveel mogelijk hout. In de toekomst wil ik graag gedeeltelijk zelfvoorzienend wonen, maar daar heb ik nu nog niet het volledige budget voor. Wel heb ik al voorzorgsmaatregelen getroffen, zo kan ik later makkelijk zonnepanelen plaatsen. Uiteindelijk hoop ik mijn tiny house ergens aan het water te mogen neerzetten. Met een eigen brievenbus!”

David ziet veel kansen in duurzaamheid. “Je moet het niet zien als een probleem, maar als een mogelijkheid om te veranderen. Blijf dicht bij je eigen interesses en kijk wat je daarin kunt bijdragen. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om bezig te zijn met gebouwen en dat kan ik dus mooi combineren met duurzaamheid.”