Spring naar content

Janneke Ederveen van Stichting Second Life: “Hergebruik kleding!”

Onze kledingkast raakt vol. We produceren met elkaar steeds meer textielafval. Die oplopende berg afgedankte kleding is een groeiend probleem.

Hoe dat komt? Mensen dragen hun nieuwe kleren korter, waardoor het wegwerpmode is geworden. Steeds met de mode mee doen, raakt je vooral in de portemonnee.

Hergebruiken

Maar wat moeten we dan doen met alle kleding die we niet meer dragen? Hergebruiken natuurlijk! In december 2013 pakt Janneke het plan op om iets goeds te doen met gebruikte kleding. Ze begint met het inzamelen van kleding bij familie en vrienden, die wordt verkocht tijdens de zomermarkt van de Ned. Hervormde Kerk van Maurik. Het wordt een groot succes. Met de opbrengst maakt ze minderbedeelde kinderen in Maurik blij. 

Zeer gewaardeerd initiatief

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een begrip in de gehele gemeente Buren en heeft de Stichting al vele kinderen, ouderen en minderbedeelden blij mogen maken. Op 2 januari 2015 ontving Second Life de eerste ‘Buurzaamheidsprijs’ van de gemeente Buren.

Geef kleding een tweede leven

Kleding brengen bij daarvoor bestemde tweedehands winkels kent alleen maar voordelen:

  • U ruimt uw kast op en maakt een ander blij met unieke en eenmalige vintage kledingstukken en accessoires voor een klein bedrag.
  • Honderden kinderen, ouderen en minder bedeelden zijn al geholpen met de opbrengsten.
  • Het verkleint de textielafvalberg en is dus goed voor het milieu.  
  • Overgebleven, niet-verkochte kleding gaat naar landen als Gambia en Roemenië.

Denk duurzaam en geef uw kleding ook een tweede leven! Het inbrengen van schone, niet-kapotte kleding mag bij de winkel tijdens openingstijden. 

Stichting Second Life
Gildehuis – Met eigen ingang aan het Gildeland
T. 06-126 223 26
Winkel 06-33 054 654
E. info@stichtingsl.nl
I. www.stichtingsl.nl

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur en Zaterdag 10.00 – 14.00 uur.

Foto’s en tekst: Miranda Ederveen