Spring naar content

Nina Rustenhoven koopt ongeveer al haar kleding tweedehands: “Dat maakt je kledingstijl bijzonder en uniek!”

“Als ik door de stad loop merk ik dat we in een ‘fast fashion industry’ leven. Je ziet het assortiment van winkels soms wel twee keer per week wisselen. Er wordt zoveel geproduceerd… Soms ook door kinderen onder slechte omstandigheden. Het heeft bovendien een enorme impact op het milieu.”

Nina koopt veel kleding tweedehands en creëert daarmee een unieke garderobe. “Met de trends meegaan maakt je veel minder uniek en bijzonder, vind ik. Dat is één van de redenen dat ik tweedehands kleding ben gaan kopen. En het is goed voor het milieu en de portemonnee. Ik heb laatst een Levi’s broek gekocht voor 55 euro, daar betaal je in de winkel zeker over de 100 euro voor! Sommige mensen vinden het vies, tweedehandskleding kopen. Maar je gooit het in de was en je hebt er weer jaren schik van. Ik ruil ook vaak kleding met vriendinnen en familie.”

Heb je tips voor het vinden van leuke tweedehandskleding? “Je hebt winkels waar alles door elkaar ligt, waar je écht moet gaan zoeken. En je hebt winkels die de mooiste dingen er al voor je uit hebben gehaald. De kleding in deze winkels is vaak ietsje duurder, maar wel van goede kwaliteit. Ik raad je aan om hierheen te gaan, want dan hoeft tweedehands kleding kopen helemaal niet lastig te zijn.”

Waar vind ik die winkels? “In Lienden heb je een leuke tweedehandskledingwinkel zitten, ook zijn er een paar in Tiel. Tweedehandskleding app Vinted is ook een uitkomst. Daar heb ik al het één en ander gekocht en ook verkocht. Steeds meer winkels bieden een tweedehandsselectie aan, zo zag ik laatst dat ook Zalando er nu eentje heeft.” Tweedehandskleding kopen wordt steeds makkelijker. Dus trek je stoute schoenen aan en ga op zoek naar jouw unieke vintage-aankoop!